Schutterij Sint-Anna plantte eerste 'Koningsboom'

Schutterij Sint-Anna Achel plantte op zaterdag 17 december, in flink vriesweer, haar eerste koningsboom in sportzone De Siggert. Nadat in augustus de schutterij haar eerste koningsschieting hield, werd beslist om op een latere datum een koningsboom te planten. De groendienst van de stad Hamont-Achel schonk een zilverlinde. Die kreeg een plaats in een uithoek van de sportzone, vlak achter de schietbomen van de schutterij.
Alvorens de boom in het plantgat gezet werd door koning Bart Koninkx mocht koningin Wendy Croonen een pvc-koker met oorkonde in het plantgat leggen. Onder trommelgeroffel van trommelaar Stan Lubse verdween de koker in het plantgat. Mocht ooit in de toekomst de koker gevonden worden, dan zal de vinder vernemen waarom de koningsboom geplant werd, wie er lid was van de schutterij in 2022 en welke activiteiten de schutterij in dat jaar gehad heeft.
Na het planten werd een borrel 'Schrobbelèr' achterover gedrukt als heildronk en met de wens dat de zilverlinde flink mag groeien zodat de bijen veel nectar kunnen binnenhalen in hun korven. Het planten van de koningsboom werd afgesloten met een drank en een hapje in de kantine van de schutterij.

Plantenkoningsboom17122022 (Foto: May Mertens)